zveme vás na degustace

Pojďte s námi objevit svět vína, dozvědět se víc o našich vinařích, o specifikách jednotlivých odrůd či regionů. Zkrátka udělat si hezký večer.

Víno samo o sobě je skvělé, ale co teprve v kombinaci s jídlem. Jenomže to není jen tak – kyselinka, cukr, tříslovina, tuk, sůl, struktura jídla, vůně, chutě… Některé vlastnosti v kombinaci vyniknou, jiné splynou a rozehrají koncert úplně nových vjemů, které víno samotné neodhalí. Kyselina, alkohol a viskozita vína má vliv na to, jak vnímáme tučná jídla, ostrost nebo sladké chutě. Párování vína s jídlem může zážitek mnohonásobně umocnit, když najdete ty správné kombinace. My je našli za Vás!

Přijďte objevit kouzlo vína na tyto degustace:

6/9         za vínem s pavlem        / ž

26/9      víno a sýry 1                   / ž

4/10       za vínem s pavlem        / v

7/10       objevujeme francii        / ž

10/10      víno & itálie                    / v

26/10     zážitková slepá deg.     / ž

8/11        víno & sýry 5                  / v

22/11      víno & sushi                    / ž

7/12        víno & maso                   / v

12/12      objevujeme francii        / v

základní informace

Degustace jsme se rozhodli pojmout nejen jako příležitost k ochutnání nových vín, ale i jako gastronomický zážitek a zábavu. Degustace je řízená pod vedením našich zkušených sommelierů a trvá cca 2 hodiny.

Degustace děláme pro menší skupiny, aby bylo dostatek prostoru pro individuální přístup a dotazy. Začínáme vždy v 19.00 hodin a dejte si pozor, na které pobočce se degustace koná – pravidelně střídáme Dobrotéku na Vinohradech a Žižkově.

dárkový poukaz na degustaci

Darujte zážitek. Darujte degustaci. Večer ve dvou v doprovodu výborných vín a dobrot je ideální dárek k jakékoli příležitosti!