není krabice jako krabice!
a o čem je řeč? přece o balení bag-in box.
nic ti to neříká? nevadí, čti dál a hned budeš chytřejší.
v papírovém obalu je speciální sáček, který se po odčerpání vína smrští. víno nepřijde do styku se vzduchem, a tím pádem neoxiduje. oxidace je u vína vysoce nežádoucí proces a to balení bag-in-box řeší. standardně se na trhu prodávají bag-in-boxy o objemu 3, 5 a někdy i více litrů.
víno v balení bag-in-box si zachovává svou svěžest a výbornou kvalitu až 3 týdny po otevření.
a jak se bag-in-box skladuje? přeci jen je to potravina, proto by ses k němu měl chovat šetrně a nevystavovat ho extrémním teplotám a ani jejich výkyvům. doporučujeme si dát pozor na vína v bag-in-boxech ze supermarketů, protože právě podmínky skladování zde nemusí být optimální, což se zásadním způsobem projeví na kvalitě vína uvnitř. po otevření skladuj v lednici, ať víno vydrží co nejdéle, pokud ho tedy rychleji nevypiješ.
zajímavostí je, že většina stáčených vín, které koupíš ve vinotékách je stáčeno právě z těchto bag-in-boxů. ptáš se proč? odpověď je jednoduchá. před několika lety byl schváleno nový vinařský zákon, který ukládá, že točit víno z jiného než jednorázového obalu může pouze vinař. problematika „nového“ vinařského zákona je složitější a přesahuje tento článek. tak třeba příště.
my máme v nabídce hlavně vína v bag-in-boxech z moravy.
jaké jsou výhody?
skvělý poměr ceny a kvality vína
víno v perfektní kvalitě
po dlouhou dobu
snadná manipulace
plně recyklovatelný obal
nevýhody
budeš nám muset pomoct, žádné jsme zatím nenašli